Budućnost Europe: obrazovanje i znanost, predavanje rektorice Riječkog Sveučilišta prof.dr.sc. Snježana Prijić-Samaržije

7. listopada 2021. | Iz medija

Rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija u ponedjeljak, 4. listopada održala je inspirativno predavanje na temu „Budućnost Europe: obrazovanje i znanost“.  U predavanju su se analizirale teme demokracije, koliko slobode Hrvatska i sveučilišta u Hrvatskoj imaju naspram drugih europskih zemalja, kako obraniti i promicati europske vrijednosti u obrazovanju i znanosti, ali i teme europskih sveučilišta budućnosti, odnosno saveza YUFE (Young Universities for the Future of Europe) i YERUN (Young European Research Universities Network) gdje je rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija nedavno postala predsjednicom.

Nakon predavanja uslijedilaje dinamična rasprava o prednostima YUFE i YERUN saveza za studente i profesore, o suradnji Sveučilišta sa riječkim gospodarstvom, izazovima u dobivanju i korištenju EU sredstva te ulozi znanosti i znastvenika u obrani demokracije putem argumentirane borbe protiv  kulture neznanja.

 

 „Nakon duže stanke uzrokovane pandemijom, Rotary club Rijeka nastavlja sa organiziranjem predavanja iz područja koja utječu na naš svakidašnji život, a večerašnje predavanje je posvećeno jednoj od najbitnijih tema – kvaliteti obrazovanja u Republici Hrvatskoj i njegovoj sposobnosti da se prilagodi postojećim trendovima u Europi i svijetu. Zahvaljujem se rektorici Sveučilišta u Rijeci, gđi Snježani Prijić Samaržija, što je održala ovako kvalitetno predavanje koje je pobudilo vrlo živu raspravu, a mi ćemo kao klub nastojati da i u budućnosti organiziramo predavanja koja će obrađivati teme od šireg interesa i na koja ćemo pozivati vrhunske predavače,“ istaknuo je Dominik Simčić iz Rotary cluba Rijeka.