Dodjeljene stipendije za 2021/22 akademsku godinu

12. prosinca 2021. | Aktivnosti | Novosti

U prostorijama RC Rijeka, na skromnoj svečanosti potpisani su ugovori o stipendiranju za 2021./2022. akademsku godinu sedmoro mladih ljudi, učenika i studenata koji su postigli izvanredne rezultate, svaki u svome području. Naša želja je da i dalje nastave tim putem i nadamo se da smo im kroz stipendiranje barem malo olakšali put prema daljnjim uspjesima.

Ugovore je u ime  Zaklade dr. Viktor Ružić potpisao Nikola Mikić, upravitelj zaklade, a prisutne stipendiste pozdravio je i  Dominik Simčić, predsjednik Rotary cluba Rijeka.

Iako se zbog pandemije nije mogao održati tradicionalni koncert koji svake godine redovito organiziramo u okviru naše humanitarne akcije “Budi tu” i putem kojega skupljamo sredstva za financiranje stipendija, nismo se predali. Još jednom su se iskazli riječki rotarijanci, njihovi prijatelji i poslovni partneri koji su donirali  dovoljno sredstava  da financiranje stipendija ne samo da nije ugroženo  nego je u ovoj godini povećan broj stipendista. I zato im jedno veliko hvala.

 

O zakladi:

Zaklada dr. Viktor Ružića osnovana je 2002. godine te od tada djeluje s jedinstvenim ciljem, a to jest promicanje općekorisnih i društvenih ciljeva. Ona je rezultat plemenite i humane nakane njenih osnivača i u funkciji je ostvarivanja kako ciljeva rotarijanskog pokreta općenito, tako i članova obitelji Ružić koji su je uz članove Rotary cluba Rijeka osnovali. Poseban cilj Zaklade je sačuvati uspomenu na plemeniti i moralni lik dr. Viktora Ružića, istaknutog i uglednog građanina Sušaka (Rijeke), pravnika, odvjetnika, ministra, obnašatelja banske časti, te jednog od osnivača i predsjedatelja Rotary cluba Sušak i guvernera Rotary distrikta br. 77 u rotarijanskoj godini 1932/33 i 1940/41.