Mir, dobra volja i razumjevanje u cijelom svijetu, za cijeli svijet

25. svibnja 2022. | Aktivnosti | Novosti | Projekti

Rotary nije samo humanitarna udruga, to je udruga ljudi koji njeguju prijateljstva bez obzira na rasu, dob i spol, bez obzira na porijeklo i državu iz koje dolaze. Jer prijateljstva bazirana na poštenju i dobročinstvu traju zauvijek i na korist svih.

Rotary klub Rijeka imao je tu čast da bude pozvan da se pridruži klubovima iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Italije i Belgije, te da kroz Charte organizacijski oblik da svoj obol zajedničkim akcijama koje mjenjaju svijet na bolje.

Na sastanku u Parizu, kojem su prisustvovali naši prijatelji predsjednici, sadašnji i budući, Dominik Simčić i Danko Gudelj, te Andrej Baša i Ilija Šmitran, predstavljeni su rezultati humanitarne akcije koja je u tijeku u Monroviji, Liberija, gdje se kroz edukaciju koja ukljućuje kreiranje poslovnog plana i konflikt management te mikro financiranje pomaže ženama da pokrenu svoje poslove, poboljšaju svoj socijalni i društveni status i samim time pomognu svojim obiteljima i cijeloj zajednici. Samo u ovaj projekt uključeno je stotinjak žena, a posredno, putem pozitivnog utjecaja na njihove obitelji i libersijsko društvo i puno više.

Naš predsjednik Dominik Simčić kroz prezentaciju je predstavio naš klub, njegovo člasntvo, rezultate i planove. Moramo priznati da smo ponosni na reakciju predstavnika drugih klubova koji su bili impresionirani iznjetim.

Naš domaćini iz Rotary cluba La Gelle Saint Cloud Bougival (Pariz) bili su savršeni domaćini, a Pariz je bio…. Pariz. Ovom prigodom su proslavili 50 godina rada i postojanja. Prijatelji iz RC Venezia Mestre, RC Marlow, RC Binache i RC Koln, njihove ideje i njihovi planovi, pojačani sa našim, garancija su širenja rotarijanske ideje i težnji prema boljem svijetu, svijetu mira i surdanje umjesto rata i stradanja.

Bez obzira da li se radi o potresu na Baniji, ratu u Ukrajini, pomoći ženama u Liberiji, Rotary internationl je tu da nesebično, brzo i transparentno pomogne, a nama riječkim rotarijancima je čast biti dio te priče.