Rotary donirao špinu u Parku lovora na Kantridi

12. srpnja 2023. | Aktivnosti | Novosti | Projekti

Rotary zajednica u svijetu ima više pravaca djelovanja, a dva od njih su briga o čistom okolišu i skrb o tome da svatko na svijetu ima pristup do čiste i pitke vode.

Zahvaljujući inicijativi Planinarskog društva PD Kamenjak iz Rijeke, prijateljice Sanje Krmpotić iz RC Rijeka Sveti Vid i prijatelja Dominika Simčića iz RC Rijeka, u prošloj godini smo u sklopu akcije “Rotary days of Service” zajedno sa klubovima RC Rijeka Sveti Vid, RC Rijeka Novi val, RC Kastav, RC Opatija, RC Opatija Lungomare, RC Gornji Brnik iz Slovenije i RAC Rijeka omogućili nabavku i sadnju 40 mladica čempresa.

Ove godine smo, zahvaljujući Maškaranom kotliću organiziranom u sklopu Riječkog karnevala, uspjeli prikupiti dovoljno sredstava za nabavku tipske špine koja je postavljena u Parku lovora na Kantridi. U humanitarnom kuhanju kotlića sudjelovali su Rotary klubovi RC Novi Sad, RC Beograd Skadarlija, RC Kočevje, RC Ljubljana Centar, RC Rijeka Sveti Vid, RC Rijeka Novi val, RC Opatija, RC Opatija Lungomare, RAC Rijeka i naš RC Rijeka.

Hvala sima na sudjelovanju u ovim akcijama, a posebno hvala PD Kamenjak, čija je to bila izvorna ideja.

Vrlo rado ćemo surađivati i ubuduće.