Tisuću zaštinih vizira za zdravstvene djelatnike

15. travnja 2020. | Novosti

Rotary klub Rijeka donirao je 1000 zaštitnih vizira od čega 800 vizira Domu zdravlja PGŽ za potrebe sustava primarne zdravstvene zaštite čiji su djelatnici među prvima izloženi opasnosti zaraze virusom COVID-19 te 200 vizira Klinici za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka koja je jedan od centara opremljenih za zbrinjavanje djece oboljele od COVID-19.
Uime Doma zdravlja Primorsko-goranske županije donaciju je preuzeo ravnatelj doc.dr.sc. Vladimir Mozetić, dr.med., a uime Klinike za pedijatriju donaciju su preuzeli ravnateljica prof.dr.sc. Jelena Roganović, dr.med. i prof.dr. Goran Palčevski dr. med. pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, endokrinologiju i nefrologiju.
Donaciju vrijedne opreme uručili su predsjednica Rotary kluba Rijeka Ankica Šajbić Šukunda, budući predsjednik kluba Marko Čičin-Šain i budući asistent guvernera u nadolazećoj rotarijanskoj godini Sandro Viškanić koji je osobnom donacijom Klinici za pedijatriju osigurao dodatnih 150 vizira.
Donirani viziri u potpunosti su prilagođeni i testirani za upotrebu u zdravstvenom sustavu proizvedeni su u proizvodnim pogonima hrvatskih tvrtki Hladni Val iz Nove Gradiške i H2 komunikacije iz Samobora.