Zaštitne maskice za KBC Rijeka

24. lipnja 2020. | Novosti

Primopredajom 1000 komada zaštinih maskica FFP3 vrijednih 43.750,00 kuna, zaključena je i posljednja humanitarna aktivnost Rotary kluba Rijeka u ovoj rotarijanskoj godini. Donaciju je uručila predsjednica kluba Ankica Šajbić Šukunda, a u ime KBC preuzela voditeljica bolničke ljekarne u KBC-u Rijeka gđa. Dijana Dragičević.
U dogovoru s upravom KBC Rijeka kao predmet donacije i ovoga puta je odbrana zaštitna oprema kako bi u što većoj mjeri pridonijeli sigurnosti zdravstvenih djelatnika jer zdravlje ljudi je na prvom mjestu:
Posljednji događaji u Zadru trebaju nam biti pouka da se ne smijemo opustiti jer borba s virusom nije gotova.  I dalje je među nama i s njime moramo naučiti živjeti, pridržavajući se mjera fizičke distance i korištenjem zaštitne opreme. To je naročito važno za zdravstvene djelatnike koji su posebno izloženi riziku od zaraze, zato je i ova donacija namijenjena upravo njima“, istaknula je predsjednica RC Rijeka Ankica Šajbić Šukunda.

Pored zajedničke velike aktivnosti hrvatskih Rotary klubova u kojoj je kupljeno 29 termovizijskih kamera za zdravstvene ustanove širom Hrvatskoj, ovo je treća samostalna donacija RC Rijeka zdravstvenom sustavu u 2020. godini. Sredinom ožujka Klinici za anesteziologiju na lokalitetu Kantrida kupljena su kolica za prijevoz pacijenata vrijedna 20 tisuća kuna, a  travnju je klub osigurao 1000 zaštitnih vizira Kliničkom bolničkom centru Rijeka i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije.