Prijateljstvo, dobročinstvo i mir među narodima

23. veljače 2023. | Aktivnosti | Novosti

Ugostili smo naše prijatelje iz Rotary kluba Novi Sad u vrijeme zadnjeg karnevalskog vikenda, i organizirali cijeli niz aktivnosti i druženja kako bi na zanimljiv način doživjeli Rijeku i sa sobom ponijeli lijepe uspomene, a samim time i učvrstili prijateljstvo koje vlada između naša dva kluba.

Svečanu zajedničku sjednicu naša dva kluba održanu u petak svojim prisustvom uveličao je i Ivan Miškulin, guverner Rotary Distrikta 1913, a predsjednici, Danko Gudelj ispred RC Rijeka i Nemanja Dimitrić ispred RC Novi Sad predstavili rezultate rada svojih klubova.

U subotu se niz događanja nastavio sa tradicionalnim Rotary maškaranim kotlićem, gdje su nam se pridružilo još osam Rotary klubova RC Kočevje, RC Ljubljana Centar, RC Skadarlija, RC Sv. Vid Rijeka, RC Opatija, RC Opatija Lungomare, RC Novi Val, Rotaract Rijeka i PD Kamenjak, te Humanitarnim balom u organizaciji RC Sveti Vid.

Nedjelja je bila, a kakva drugo nego karnevalska, a brojne povorke, alegorijska kola i kultni zvončari na 40. jubilarnom Riječkom karnevalu dragim Novosađanima zasigurno će ostati u trajnom sjećanju. Ujedno su skupljena sredstva kojima će se pomoći PD Kamenjak u daljnjem uređenju parka Lovora na Kantridi na korist naših sugrađana.

Što nam donosi druženje sa prijateljima iz Novoga Sada, može se najbolje iščitati je pozdravne riječi upućene našim gostima koju je izrekao predsjednik RC Rijeka, Danko Gudelj:

Neću počet sa dragi gosti, nego sa dragi prijatelji.

Ovo što mi danas radimo, ovaj naš susret, ovo druženje, sva naša prethodna druženja i sva naša buduća druženja izuzetno su važna.

Zašto?

Mi živimo u, za čovječanstvo, najboljim vremenima, male smrtnosti, bez bolova, školovani i siti.

Ali i najopasnijim, kada jedno dugme ili jedne pandemija može uništiti cijelo čovječanstvo.

Mir i prijateljstvo među državama i među narodima od izuzetne je važnosti ne samo za nas na ovim prostorima nego za cijeli svijet.

Mi danas slaveći prijateljstvo, slavimo mir i suradnju, mi slavimo život umjesto smrti, mi živimo sadašnjost, ne vraćajući se u prošlost da bi naša djeca imala budućnost.

Mi odlučujemo i naš izbor je jasan.

Dobro nam došli dragi prijatelji, uživajte u našem gradu, u Hrvatskoj, kada ste kod nas vi ste doma.

Za prijateljstvo, dobročinstvo i mir među narodima