Donirali smo 64 pisača KBC Rijeka

10. travnja 2018. | Aktivnosti

Donacijom 64 multifunkcionalna mrežna pisača za potrebe KBC Rijeka, ukupne vrijednosti 181.750,00 kuna, Rotary klub Rijeka najavio program obilježavanja u povodu 25. godišnjice.

Donaciju su u ime Rotary kluba Rijeka uručili predsjednik kluba  Goran Palčevski i tajnik kluba Ante Domić, a ispred KBC Rijeka preuzeo je pomoćnik ravnatelja za financijsko poslovanje Marko Slemenšek, koji se tom prilikom zahvalio rotarijancima na kontinuiranoj pomoći. Ovo je treća donacija riječkom KBC-u u ovoj godini. Uz kontinuiran doprinos u stvaranju boljih uvjeta za boravak djece na lokalitetu Kantrida, u veljači je povodom međunarodnog dana borbe protiv raka kupljena stolica za kemoterapiju. Današnja donacija nije direktno usmjerena na zdravstvenu uslugu, nego na potrebu sustava i podizanje kvalitete usluge.

U danima od 19. do 21. travnja 2018. godine, Rotary klub Rijeka obilježit će 25 godina služenja u zajednici, nastavljajući svojim radom slijediti viziju Rotary kluba Sušak čija tradicija seže unatrag 88 godina.

Program će započeti 19. travnja u 11 sati znanstveno-stručnim skupom o velikom riječkom rotarijancu Viktoru Ružiću, pod nazivom „Život i rad dr. Viktora Ružića“, u prostorijama palače Ružić u Rijeci, Strossmayerova ulica 26. Dan kasnije, 20. travnja u 17.30 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održat će se svečana akademija, a u subotu 21. travnja u vremenu od 10 do 14 sati, velika akcija pošumljavanja Gorskog kotara kojoj će se pridružiti i članovi iz ostalih hrvatskih klubova. Dio službenog programa trebala je biti i izložba fotografija postavljena na riječkom Korzu, a koja će radi velikog broja događanja biti postavljena u svibnju.

Biti rotarijanac, znači biti spreman davati sebe, svoje vrijeme, svoj novac i svoje znanje za dobrobit drugih i na korist svijetu. Rotary klub Rijeka tijekom svojih 25 godina predanog rada, trudio se ostaviti trag u svojem okruženju. Organizirao je brojne humanitarne aktivnosti za bolnice i škole, stipendirao mlade i nadarene umjetnike, podupirao rad udruga, osnovao je zakladu dr. Viktor Ružić te kroz internacionalnu aktivnost pruža potporu ustanovama kao što su Fortica u Kraljevici i Izvor u Selcu. Današnja prigoda najbolji je dokaz takvom usmjerenju.