Humanitarna maškarana Rotary maneštra

14. veljače 2015. | Aktivnosti

HRT RADIO RIJEKA I ROTARY CLUB KUHALI ZA POMOĆ DJEČOJ BOLNICU KANTRIDA

Uoči 32. Riječkog karnevala u organizaciji Rotary cluba Rijeka i Maškaranog maratona HRT Radio Rijeke, održana je  deveta po redu mađunarodna manifestacija Humanitarna maneštra. Na riječkom Korzu u natjecanju kuhanja tradicionalnog nacionalnog jela maneštre natjecalo se sedam timova iz Italije, Svovenije i Hrvatske.

Tim Rotary cluba Venezia Mestre, na čelu s Giancarlom Vescom osvojio je prvu nagradu za najbolju maneštru. Titulu vicešampiona, za drugu najbolju maneštru, osvojila je ekipa iz Rotary cluba Kočevje Slovenija. Treće mjesto podijelile su ekipe Bodulska osovina s otoka Krk i ekipa Radio Rijeke. Posebnu nagradu za inovaciju u kuhanju maneštre osvojila je ekipa iz Rotay kluba Zagreb. Po prvi put domaćina Rotary klub Rijeku uspješno je zastupao je naš Rotaract. Prikupljena sredstva  ove godine su namjenjena Dječoj bolnici Kantrida – Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka. Ovoj bolnici gravitira oko 100.000 djece od 0 do 18  godina života s područja  zapadne Hrvatske – Istarska, Primorsko-goranska i Ličko senjska županija kao i djeca turisti koji borave na ovom području. Zadovoljstvo druženja i služenja oplemenilo je i ovu već tradicionalnu humanitarnu akciju. Time riječki rotarijanci izvršavaju obećanje i daju svoj novi doprinos humanosti i suosjećanju za potrebe malih pacijenata Dječje bolnice Kantrida i njihovih liječnika i roditelja.

Zahvaljujemo HRT i Radio Rijeci te svim donatorima i članovima svih Rotary clubova na pomoći i suradnji. Radujemo se ponovnom dolasku na Riječki karneval i desetu Rotary Maškaranu maneštru 2016. godine.

Odbor za odnose s javnošću , dr. sc. Nikola Karamarko, predsjednik