I drugo predsjednikovo odlikovanje u RC Rijeka

5. srpnja 2012. | Aktivnosti

Nakon što je pred dvije godine Gojko V.Ruzio, počasni član Rotary Cluba Rijeka, odlikovan Spomenicom domovinske zahvalnosti, još je jedan član prvog riječkog Rotary Cluba primio odlikovanje Predsjednika Republike Hrvatske. Radi se o prijatelju Olegu Mandiću, jednom od osnivača karizmatičnog riječkog kluba, i kako on sam sebe voli predstavljati – novinaru, pravniku, publicisti i Opatijcu.

Predsjednik Josipović je prijatelja Olega odlikovao ordenom reda Stjepana Radića i to”za zasluge i stradanja u borbi za nacionalna i socijalna prava i razvitak hrvatskog naroda, te za osobiti doprinos antifašističkim temeljima RH”.

Visoko hrvatsko odličje, prijatelj Mandić je primio iz ruke Predsjednika RH proteklog ljeta na prigodnoj svečanosti u Brezovici.

Tim je povodom opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić priredio manju svečanost na kojoj je novinarima prezentirao event kojim se i Opatija diči. (vidi sliku)

A mi se pridružujemo čestitkama kako Rotary Clubu Rijeka tako i laureatu – našem rotarijanskom prijatelju Olegu Mandiću.