MAMA BUDI TU – RC Rijeka uručio donaciju Klinici za pedijatriju na Kantridi

12. veljače 2017. | Aktivnosti

U biblioteci Klinike za pedijatriju KBC Rijeka na Kantridi, održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati humanitarne akcije i koncerta BUDI TU 2016, čiji je organizator Rotary Club Rijeka. Predsjednik Rotary kluba Rijeka Sandro Viškanić, uručio je predstojniku Klinike za pedijatriju KBC Rijeka, prof. dr.sc. Sandru Dessardo donaciju u iznosu od 105.000,00 kuna, koliko je prikupljeno tijekom humanitarne akcije i koncerta, održanog u prosincu prošle godine u riječkom HNK Ivana pl. Zajca.

Akcija koja promiče osnovne rotarijanske vrijednosti – prijateljstvo i dobročinstvo, ostvarila je zadani cilj. Prikupljenim sredstvima obnovit će se prostori Zavoda za dječju neurologiju i dječju psihijatriju čime će se malim pacijentima olakšati boravak u bolnici i omogućiti prisutnost njihovim roditeljima. Zahvaljujući ovoj akciji, do sada je uređeno i opremljeno nekoliko odjela bolnice na Kantridi. Prošlogodišnjom akcijom prikupljen je do sada najveći iznos, za što su uz prijatelje kluba, članove kluba, donatore i sponzore, uvelike zaslužni i atraktivni glazbeni gosti Damir Kedžo, Mia Negovetić i Vanna čiji je zajednički koncert privukao brojnu publiku.

Organizatori zahvaljuju građanima koji su kupili ulaznice za koncert kao i svim tvrtkama i institucijama koje su svojim donacijama poduprle organizaciju akcije. Na konferenciji za medije prisustvovali su predstavnici Rotary kluba Kočevje koji su također poduprli ovu akciju donacijom svojih članova u iznosu od 500 eura, a zahvalnicu im je uručio predsjednik Rotary kluba Rijeka. Posebna zahvala pripada i medijskim pokroviteljima za doprinos u promociji i najavi akcije i koncerta kao i HNK Ivana pl. Zajca na svesrdnoj pomoći u organizaciji koncerta.

Popis donatora i sponzora humanitarne akcije Budi tu 2016: BKS BANKA / CONMARE d.o.o. / ERSTE BANKA  d.d. / GEOTECH d.o.o. / GRAD KRK / GRAD BAKAR / GRAD RIJEKA /HNK IVAN pl. ZAJC / INA d.d. / JADROLINIJA d.d. / KOPIN d.o.o. / MCZ d.o.o. / MEP d.o.o. / NAVIS CONSULT d.o.o. / NEKRETNINE d.o.o.  / NOVI LIST d.d. / OPĆINA ČAVLE/ OPĆINA KOSTRENA / OPĆINA MATULJI / OPĆINA PUNAT / OPĆINA VIŠKOVO /  P- GRUPACIJA d.o.o. /  POLI – MIX d.o.o. / PRIMORSKA BANKA / PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA / RIJEKAPROJEKT –Geotehničko istraživanje / RI-TELEFAX izdavačko poduzeće / RETRO BELLUS TRAVEL d.o.o /  SEA-SISTEMI ELEKTRONIKE i AUTOMATIKE d.o.o. /  SLUGA d.o.o. / TSI d.o.o. / YACHT WRAPS COM / Marica Dragičević /  Daniela Ferlan / Željka Mandić Sinčić / Vlasta Šanko.