Najava: 11. Rotary Fiumanka

31. ožujka 2020. | Aktivnosti | Fiumanka | Projekti

Regata Rotary Fiumanka zamišljena je kao mjesto druženja Rotarijanaca i njihovih prijatelja, zaljubljenika u more i jedrenje, a ove godine i u kulturu. Grad Rijeka ovogodišnja je europska prijestolnice kulture, pa će uz jedriličare i ljubitelji kulture među njima pronaći za sebe nešto zanimljivo, kao dodatni razlog da nam se pridružite u Rijeci, na Fiumanki.

Rotary regata se kao i svake godine nadovezuje na jedriličarsku manifestaciju Fiumanka. Ove godine, 21. izdanje Fiumanke neće se održati u redovnom terminu radi epidemije COVID-29. Ukoliko povoljna epidemiološka situacija to bude dozvoljavala, Fiumanka je planirana za subotu 25. rujan, a Rotary regata dan kasnije, u nedjelju 26. rujna. Prošle godine smo prebacili termin s petka na nedelju da bi što više prijatelja koji imaju poslovne obaveze moglo sudjelovati u regati kao i sudjelovati na Fiumanki što se pokazalo dobrom odlukom. Prošlogodišnja Rotary regata imala je rekordan broj sudionika, a i za ovu godinu pripremamo novosti. Uz jedrilice, ove godine planiramo uključiti i motorne brodove kao pratnju regati tako da i svi oni koji vole druženje na moru, ali ne mogu ili ne žele jedriti, svejedno mogu biti dijelom  lijepe humanitarne priče.
Kako je jedno od načela Rotary-a da njegujući prijateljstvo djelujemo na korist zajednice, ovom regatom ustrajemo u namjeri da približimo jedrenje prije svega našim malim sugrađanima, što kroz financijsku potporu klubovima, što kroz volontiranje naših članova. Želja nam je da kroz koju godinu škola jedrenja postane osnova Rotary Sailing kampa za mlade iz cijelog svijeta kroz koji ćemo promovirati našu zemlju i jedrenje kao naše nasljeđe, ali i poticati bolje razumijevanje i mir među narodima, kao jedan od važnih ciljeva Rotary zajednice.

Obzirom da donacijama podupiremo različite humanitarne ciljeve, vjerujemo da ćete nam se pridružiti svojim donacijama. Svaki sudionik regate, odnosno donator imat će pravo na lijepu Rotary Fiumanka majcu i zajedničku rotarijansku večeru. Visina donacije biti će obznanjena prilikom objave službenog programa Rotary Fiumanke u narednim mjesecima.

Stay tuned.
Vidimo se, jer jedriti se mora, a družiti i pomagati se može!