Najavljena humanitarna akcija “BUDI TU” 2015.

4. studenoga 2015. | Aktivnosti

Cilj ovogodišnje akcije je prikupljanje sredstava za klimatizaciju prostora Zavoda za gastroenterologiju, nefrologiju i endokrinologiju KBC Rijeka na lokalitetu Kantrida.

U biblioteci Klinike za pedijatriju KBC Rijeka na lokalitetu Kantrida, održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena ovogodišnja humanitarna akcija Budi tu 2015,  čiji je organizator Rotary Club Rijeka. Sredstva koja će se prikupiti tijekom akcije, bit će namijenjena obnovi i opremanju prostora Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka kojem gravitira oko 100.000 djece s područja Istarske, Primorsko-goranske i Ličko Senjske županije.

Rotary je svjetska organizacija uglednih osoba iz javnog i poslovnog života posvećenih humanim ciljevima, koja promiče visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu s preko 1.200.000 članova u preko 34.000 klubova iz 200 zemalja. Samo prošle godine, u različite programe diljem svijeta, uloženo je 178 milijuna dolara i dodijeljeno preko 50.000 stipendija. Rotary Club Rijeka dio je Rotary International-a i ponosni sudionik svjetske humanitarne akcije „End Polio Now“, zahvaljujući kojoj je potpunosti iskorijenjena dječja paraliza u svijetu. projekt u koji je do sada uloženo 1,2 milijarde dolara. U zadnjih 25 godina cijepljeno je preko 2 milijarde djece.

Rotary Club Rijeka i humanitarno djelovanje riječkih rotarijanaca predstavio je predsjednik kluba, prof. dr.sc. Vidoje Vujić: “Rotary klub Rijeka sudjelovao je u brojnim humanitarnim aktivnostima na nacionalnoj i županijskoj razini, a Upravi kluba često nije lako odabrati između velikog broja važnih projekata kojima bi željeli pružiti potporu. Naš najveći projekt je pomoć Centru  za rehabilitaciju „Fortica“ u Kraljevici, usmjeren ka zdravstvenoj rehabilitaciji korisnika, ali i želji da im vrijeme boravka u „Fortici“ bude što ugodnije. U njega smo do sada s našim prijateljima iz inozemstva uložili blizu 2 milijuna kuna. Ovu humanitarnu akciju koja se u početku zvala „Mama budi tu“, pokrenuli smo prije pet godina. U nju smo do sad uložili preko 300.000,00 kuna.“

Ovogodišnju akciju Budi tu 2015 i njezine ciljeve, predstavio je prof. dr.sc. Goran Palčevski, predstojnik Klinike za pedijatriju i koordinator akcije: „Od početka održavanja ove hvalevrijedne humanitarne inicijative, obnovljeni su prostori dojenačkog odjela i Jedinice intenzivnog liječenja na lokalitetu Kantrida KBC Rijeka, obnovljena je klimatizacija Odjela intenzivnog i post intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju, a tijekom prošlogodišnje akcije sanirani su prostori namijenjeni roditeljima u pratnji hospitalizirane djece. Cilj ovogodišnje akcije „Budi tu 2015“, je prikupljanje sredstava za klimatizaciju prostora Zavoda za gastroenterologiju, nefrologiju i endokrinologiju kako bi se olakšao boravak djece u bolnici.“

Sredstva se planiraju osigurati uz pomoć donacija te prodajom ulaznica za humanitarni koncert koji će se održati u nedjelju, 13. prosinca 2015. u HNK „Ivana pl. Zajca“, a nastupit će klapa Rišpet, Joso Butorac i Tri tenora s Kvarnera. Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na www.ulaznice.hr ili na direktno na blagajni kazališta po cijeni od 50,00 kn za mjesta na balkonu i 100,00 kn za mjesta na parteru.

Organizatori akcije zahvaljuju medijskim pokroviteljima kao i brojnim tvrtkama i institucijama koje su se uključile i podržale akciju.

 


Prilozi