Održan humanitarni koncert „BUDI TU“ 2015.

10. prosinca 2015. | Aktivnosti

U prepunom HNK Ivana pl. Zajca u nedjelju je održan humanitarni koncert u sklopu akciju »Budi tu 2015«, na kojem su nastupili Antonio Krištofić, Joso Butorac, Voljen Grbac i klapa Rišpet. Humanitarnu akciju za pomoć dječjoj bolnici na Kantridi –Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, četvrtu godinu za redom, organizirao je Rotary Club Rijeka. Akcija koja promiče osnovne rotarijanske vrijednosti – prijateljstvo i dobročinstvo, ove godine je pokrenuta s ciljem prikupljanja sredstava za klimatizaciju prostora Zavoda za gastroenterologiju, nefrologiju i endokrinologiju KBC Rijeka na Kantridi.

Na predblagdanskom koncertu publici se prvi predstavio mladi Antonio Krištofić, a nakon njega, dva dobro poznata tenora s Kvarnera – Joso Butorac i Voljen Grbac, pjevači koje riječkoj publici nije potrebno posebno predstavljati jer su je tijekom dugogodišnjeg staža, kako svojim skladbama, tako i dojmljivim obradama, redovito oduševljavali. Nakon pojedinačnih izvedbi, tri tenora s Kvarnera u zajedničkom su nastupu izvela dvije pobjedničke skladbe s MIK-a uz gromoglasan pljesak publike. Na pozornici riječkog kazališta prvi puta nastupila je klapa Rišpet koja je svojim izvedbama oduševila riječku publiku i zaradila gotovo neprekidni pljesak tijekom nastupa.

Za kraj prekrasnog druženja, svi zajedno, otpjevali su poznate božićne pjesme »Kyrie Eleison« i »Narodi nam se kralj nebeski«.

U ime Rotary Cluba Rijeka, predsjednik kluba, prof. dr.sc. Vidoje Vujić i član kluba Vladimir Jurić, zahvalili su svima koji su kupnjom ulaznica podržali akciju, medijskim pokroviteljima koji su promovirali koncert te brojnim tvrtkama i institucijama koje su se uključile svojim donacijama.