Održana 8. Rotary Fiumanka

11. lipnja 2017. | Aktivnosti | Fiumanka

8. ROTARY FIUMANKA

Polovicom lipnja Rijeka već tradicionalno živi u znaku jedrenja. Punoljetna Fiumanka ponovno je okupila brojne nautičare, medije, prijatelje rotarijance, zaljubljenike u more i jedra iz Hrvatske i inozemstva. Rotary Club Rijeka dugogodišnji je partner i sudionik Fiumanke.

Od 7. do 11. lipnja održalo se nekoliko različitih regata za svačiji gušt! Glavni je cilj Fiumanke približiti i omogućiti jedrenje svima. O tome govori njezin moto: „Imaš brod, imaš jedro-prijavi se!“, ali i činjenica da se radi o potpuno besplatnoj regati. Svim prijavljenim jedrilicama osiguran je vez, a članovima posade, besplatne majice  i obrok uz čašu pića po završetku regate. Iako Fiumanka nema toliko izražen sportski koliko promotivni karakter, zahvaljujući idealnim vremenskim uvjetima na moru i kopnu, u njoj su podjednako uživali oni natjecateljski raspoloženi jedriličari, kao i oni kojima je draže bilo rekreativno nadmetanje i druženje s prijateljima.

Osim Velike Fiumanke koja je i ove godine na startu okupila gotovo 200 sudionika, s jednakim uspjehom održane su i ostale regate- Port Cup, Medijska regata, Liburnijska i Rotary regata, svaka posebna, s posebnim ciljem i svojom vlastitom pričom.

Uvjerili smo se kako je jedrenje odlična platforma za druženje, promicanje ideje rotarijanstva i razvoj komunikacije sa zajednicom. Zato smo našu Rotary regatu vezali uz ovaj prepoznatljiv događaj za čiju je organizaciju zadužen naš Klub potpomognut organizatorima Fiumanke.

Osmu godinu zaredom okupili smo se na regati oko zajedničkog humanitarnog cilja, a on je ove godine usmjeren na pomoć Centru za pružanje usluga u zajednici „Izvor“, iz Selca. Na startnoj liniji našlo se nekoliko pratećih brodova koji su bodrili sudionike i osam posada od kojih se najbolje snašla ekipa jedrilice IND-EKO prijatelja Ilije Šmitrana. Drugo mjesto pripalo je posadi jedrilice Morčić predvođenoj prijateljem Vidojem Vujićem, a treće mjesto zauzeli su prijatelji iz RC Zagreb Donji grad sa kormilarom Sašom Fegićem.

Dan uoči regate, rotarijanci iz našeg kluba i članovi glazbene druge LP Rock, organizirali su humanitarni koncert za udrugu Veliko srce-malom srcu te se u korist udruge odrekli i iznosa godišnje nagrade Grada Rijeke.

Vjerujemo kako je program dvodnevnog druženja i jedrenja ispunio sva očekivanja. Pozivamo vas, da već sad isplanirate svoj dolazak u Rijeku i budete dio naše humanitarne regate na 19. Fiumanki!