Predsjednik Italije odlikovao Olega Mandića

24. listopada 2018. | Novosti

Opatija – u petak 14.rujna u 18 sati u Gradskoj vijećnici Grada Opatije, generalni konzul Italije u Rijeci, Paolo Palmintieri, uručio je odličje reda Stella d’Italia našem prijatelju Olegu Mandiću.
To je odličje kojim Predsjednik Talijanske Republike titulom Ufficiale odlikovao prijatelja Olega za dugogodišnju aktivnost promicanja prijateljskih odnosa i veza s Italijom na području kulture i obrazovanja.
Ovo je drugo međunarodno priznanje koje je prijatelj Oleg dobio ove godine, nakon što ju u ožujku u Trstu primio priznanje VitaleOnlus od talijanske udruge kulture CinziaVitale.
Djelovanje našeg člana i prijatelja Olega je posebno važno, jer je svjedok tog zlokobnog vremena, koje danas mnogi relativiziraju misleći da su sjećanja izblijedila i da nema više živih svjedoka.
Olegu ulaže ogromnu energiju da se zla koja je napravio nacizam ne zaborave, a to je direktan doprinos na širenju i promociji mira koji je  prvo područje interesa Rotary-a.
Oleg je kao dječak svjedočio užasima nacizma u najpoznatijem logoru smrti. Više možete saznati na ovome linku: Priča vječnog dječaka koji je preživio Auschwitz i Mengeleov odjel​