Razmjena predsjedničkog lanca između dva prijatelja, staroga i novoga predsjednika

14. lipnja 2022. | Aktivnosti | Novosti

Špilja Vrelo u Fužinama,  još je jednom se pokazala kao izvanredan izbor za ceremoniju razmjene lanca između starog i novog predsjednika, ovaj put Dominka Simčića i Danka Gudelja, a posjed naših prijatelja i domaćina, Sofije i Ilije Šmitran, izrazito ugodno, te  srcu i nepcu milo mjesto za druženje i proslavu.

Dosadašnji predsjednik RC Rijeka, Domink Simčić,  zahvalio je svima na podršci u proteklih godinu dana i iskazao ponos svime što je postignuto, čime je naš klub pokazao svoje veličinu i snagu prijateljstva. Zahvalio se na suradnji predstavnicima ostalih riječkih Rotary klubova te prisutnim gostima i prijateljima iz Nizozemske, Slovenije i Srbije.

Guvernerka Distrikta 1913 Ljiljana Trstenak rekla je u svome govoru da joj je svaki dolazak u naš klub zadovoljstvo, jer se pokazuje koliko se toga dobroga može postići uz ugodno i prijateljsko okruženje, međusobnu podršku i pravi rotarijanski duh. A razmjena lanaca u ovakvom ambijentu špilje Vrelo samo je dokaza pozitive koja vlada u našem klubu.

 

Ova svečana prilika iskorištena je da se i dodjele posebna priznanja članovima našega kluba za život i rad u skladu sa visokim moralnim načelima rotarijanstva, pa su Paul Harris Fellow priznanja, i više nego zaslužena, predana našoj prijateljici Dunji Pavešić i našem prijatelju Nikoli Mikiću. Rotarijancima godine proglašeni su naši prijatelji Valter Španjić i Gordan Resan.

Novi predsjednik Rotary cluba Rijeka, Danko Gudelj, u svom nastupnom govoru naglasio je da prijateljstvo i dobročinstvo, pridržavanje moralnih načela u privatnom i poslovnom životu, za rotarijance ne bi trebale biti obaveze nego način života.  Dodao je da nitko nije savršen, niti jedna osoba, niti jedna organizacija, niti se prijateljstva  mogu stvarati na silu, ali Rotary je sjajno polazište, ne za neku  težnju prema savršenstvu nego za osobni razvoj, za sklapanje novih prijateljstava i stjecanje novih znanja, razmjenu iskustava, za ugodna druženja i lijepa putovanja, a sve to uz služenje zajednici. I baš služenje zajednici, zvanju i klubu, je ono što nas oplemenjuje, potiče naš osobni razvoj, i što stvara onaj pravi osjećaj zadovoljstva kada pomogneš, a da za uzvrat ne tražiš ništa, bez ikakve kalkulacije.  Mi ne kupujemo ljubav, mi je dajemo.

I na kraju, svi su čestitali novom predsjedniku te mu poželjeli puno uspjeha u nadolazećoj Rotarijanskoj godini 2022/2023.