Rotary Humanitarni koncert za Dječju bolnicu Kantrida

20. listopada 2014. | Aktivnosti

TEDI SPALATO, JOSO BUTORAC I KLAPA SOL 07. 12. 2014. U HNK IVANA pl. ZAJCA

Rotary club Rijeka ostvaruje već treću humanitarnu akciju za Dječju bolnicu Kantrida – Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka. Ovoj bolnici gravitira oko 100.000 djece od 0 do 18  godina života s područja  zapadne Hrvatske – Istarska, Primorsko-goranska i Ličko senjska županija.

Svjesni problema s kojima se suočava KBC Rijeka, Rotary Club Rijeka je 2012. godine organizirao prvu akciju „Budi tu“ čiji je cilj bio početak obnove Odjela intenzivnog i post intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida. Tada je organiziran humanitarni koncert na kojemu je nastupio Massimo Savić.

Uspjeh tog koncerta bio je povod da se 2013. godine akcija ponovi. Na humanitarnom koncertu u sklopu akcije „Budi tu 2013“  izvođači su bili Tedi Spalato i klapa Šufit.  Prikupljenim sredstvima, oko 52.000 kuna, obnovljena je klimatizacija Odjela intenzivnog i post intenzivnog liječenja Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida.

Da bi se djeci i roditeljima koji borave na Klinici za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida olakšao boravak tijekom hospitalizacije članovi Rotary Cluba Rijeka odlučili su organizirati i treću akciju „Budi tu“. Tako će se  7. 12. 2014. u HNK  „Ivana pl. Zajca“ u Rijeci održati humanitarni koncert na kojem će nastupiti Tedi Spalato, Joso Butorac i klapa Sol.


DONACIJE

Vjerujemo da će ova, sada već tradicionalna, humanitarna akcija i ovaj put biti uspješna uz veliku pomoć donatora i članova Rotary klubova iz zapadnog dijela Hrvatske, koje ovim pozivamo na akciju.

Time će riječki rotarijanci izvršiti obećanje i dati svoj novi doprinos humanosti i suosjećanju za potrebemalih pacijenata Dječje bolnice Kantrida i njihovih liječnika i roditelja.

Akcijom „Budi tu 2014“  želja nam je nastaviti obnovu prostora Klinike za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida čime će se djeci i roditeljima olakšati boravak u bolnici.

Vjerujemo da će prikupljena sredstva biti korisno upotrijebljena i u najboljem interesu svih uključenih. To nam jamči naš ugledni rotarijanac i ravnatelj Dječje bolnice doc. dr. Goran Palčevski.

Donacije se mogu uplatiti na žiro-račun Rotary Cluba Rijeka br. 4132003-1100002240, IBAN: HR9741320031100002240 kod Primorske banke sa naznakom: za humanitarnu akciju za dječju bolnicu Kantrida „Budi tu 2014“.


 


Prilozi